marți, 2 iunie 2009

Lamuriri

Sambata, 23 mai 2009, dupa meciul de fotbal dintre echipa locala si cea din Ghelinta , un grup de tineri au pornit prin oras afisand un banner pe care era inscriptionat mesajul "Sustineti echipa locala, nu faceti campanii electorale". Acest mesaj a starnit multe controverse si a incins spiritele in oras. Articolul de fata este menit sa aduca unele lamuriri in legatura cu toata aceasta neintelegere.

Acei tineri eram noi, USG. Suntem un grup de prieteni ce sustinem echipa de fotbal a orasului Sfantu Gheorghe. Unii dintre voi ne cunoasteti. Suntem prietenii, colegii sau cunostintele voastre. Stiti bine ce fel de oameni suntem si ce mentalitate avem. Restul nu ne stiti. Celor din urma le spun ca nu vrem decat ca echipa noastra sa nu se desfiinteze si sa lupte si in sezonul viitor pentru promovare. Nimi mai mult. Nu ne dorim sub nici o forma sa promovam un scandal de natura etnica in regiune. Faptul ca am ajuns la acel concert in ziua de sambata a fost o pura coincidenta, acela fiind traseul pe care il urmam in fiecare zi spre casa, scoala sau serviciu.

In al doilea rand, nu suntem mebri Noua Dreapta (ND) si nici unul dintre noi nu a apurtat vreodata in peluza articole vestimentare cu sigla ND. Faptul ca afisam steagul Romaniei la meciuri este un lucru normal din moment ce suntem cetateni ai acestei tari. De altfel, la meciurile echipei de baschet feminin sunt afisate steagurile Ungariei si Tinutului Secuiesc fara ca cineva sa le ceara suporterilor sa nu le mai fluture. Asadar, cred ca sunteti de acord cu totii ca nu facem nimic iesit din comun.

Nu in ultimul rand, vreau sa clarific o problema pe care nu stiu cati dintre voi ati observat-o. Noi am postat pe site-ul www.youtube.com filmulete de la partidele sustinute de Sfantu Gheorghe si un filmulet de la incidentul de sambata. Exista un user pe acest site, "z3firului 29", care a copiat numele prietenului nostru "zefirului 29" doar ca inlocuit litera "e" cu un"3" pentru a crea confuzie. Acesta ne-a furat fimarile si le-a postat ulterior cu titluri instigatoare precum "Manifestatie impotriva separatismului maghiar in Sfantu Gheorghe". Tinem sa precizam ca nu stim cine este aceasta persoana care se da si drept membru ND. Nu avem nici o legatura cu acest individ care nu doreste decat sa ne puna pe noi intr-o lumina proasta si sa incite la violenta. Nu este membru al brigazii noastre. Ne dezicem de tot ce scrie si face acest ins.

Toate acestea fiind spuse, inchei nu inainte de a-mi exprima speranta ca ne veti intelege si ca nu veti mai considera actiunile noastre ca fiind unele menite sa puna paie pe foc intr-o zona si asa aflata in rolul oalei sub presiune.

Un comentariu:

  1. Lasati baieti nu va demoralizati...ce nu va omoara va face mai puternici, spargeti tot sezonul viitor, si poate va vad in A la un meci contra Stelei :P ... bafta si sper sa nu se desfiinteze echipa, pentru ca din cate am vazut va distrati mult impreuna :P

    RăspundețiȘtergere